Cosmeticele BIO – ce sunt și ce caracteristici au?

Industria cosmetică a evoluat extrem de mult în ultimii ani. Toată lumea este în căutarea celor mai noi creme, farduri și tratamente, care promit rezultate spectaculoase și nu sunt dăunătoare. Cosmeticele BIO și-au făcut apariția tot mai des în această lumea și s-au dezvoltat extrem de mult, având un public țintă extins. Totuși, există câteva nelămuriri în ceea ce privește cosmeticele BIO. Fiind o ramură relativ recentă pe piață, oamenii au întrebări cu privire la caracteristici, la origine, la proveniență și la ceea ce înseamnă în realitate aceste produse. Dacă sunteți curioși să aflați mai multe informații despre cosmeticele BIO, citiți în continuare.

Ce sunt cosmeticele BIO?

Atunci când vine vorba despre cosmetice BIO, oamenii fac o corelație cu alimentația, în care produsele BIO nu conțin deloc îngrășăminte artificiale sau dăunătoare organismului. În cazul cosmeticelor, lucrurile sunt similare – aceste produse sunt obținute din ingrediente naturale de origine vegetală, care sunt cultivate într-un regim organic. Acest lucru înseamnă că, preucm în cazul alimentelor, nu sunt folosite substanțe artificiale pentru creștere sau îngășăminte periculoase. Cosmeticele BIO nu sunt foarte sigure doar pentru om, ci ele sunt prietenoase și cu natura, dar și cu animalele, întrucât în politica produselor cosmetice BIO nu este inclusă testarea pe animale.

Ce caracteristici au cosmeticele BIO?

Pentru a se putea clasifica drept cosmetice BIO, aceste produse trebuie să îndeplinească o serie de caracteristici, unele în mai mare măsură, altele în mai mică măsură, în funcție de compania care le produce și de ceea ce își doresc să promoveze. Prima caracteristică esențială este aceea că în proporție de 99%, ingredientele folosite pentru realizarea produselor trebuie să fie de origină vegetală și organică, plantele din care au fost obținute substanțele să nu conține pesticide sau chimicale. De asemenea, pe lista ingredientelor nu trebuie să se regăsească substanțe prezervative, vopsea, siliconi sau alte elemente sintetice, întrucât acestea nu sunt naturale, ci sunt produse într-un laborator. După cum a fost menționat și anterior aceste cosmetice BIO nu trebuie să fie testate pe animale, iar acest lucru ar trebui menționat fie pe produs, fie pe site-ul firmei. Pentru multe dintre brand-urile ce produc cosmetice BIO, ambalajele sunt și ele reciclabile sau confecționate din materiale reciclate. Astfel, impactul pe care îl produc cosmeticele BIO asupra mediului să fie unul extrem de mic și care să fie datorat mai degrabă transportului sau modului de depozitare, decât ambalajului sau conținutului în sine.

Sunt cosmeticele BIO eficiente?

Multe persoane se tem că produsele BIO nu sunt la fel de eficiente ca celelalte deoarece nu conțin chimicale și alte substanțe ce pot avea o acțiune mai agresivă. Acest lucru este fals. Deși este adevărat că ingredientele naturale pot acționa mai lent asupra tenului, rezultatele vor fi cu siguranță de lungă durată, iar pielea nu va avea de suferit nicio secundă. De asemenea, acestea minimizează riscurile ca pielea consumatorilor să treacă prin reacții alrgice periculoase care le pot produce daune severe. Dacă produsele BIO sunt alese în conformitate cu tipul de ten, dar și cu problemele pe care consumatorul le are, atunci rezultatele nu ar trebui să întârzie să apară, chiar dacă pare că durează mai mult. În cazul cosmeticelor BIO, raportul calitate preț este unul onest și avantajos, oamenii fiind dispuși să investească în ingrediente ce nu le vor cauza rău.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*