Despre BIO

În ultima perioadă, auzim tot mai des cuvântul bio și mulți se întreabă ce înseamnă asta mai precis. În mod obișnuit, bio se referă la produse sau materiale biologice, create din materiale vii sau care au fost cândva vii, cum ar fi lemnul, bumbacul sau carnea.

Despre bio

O etichetă bio pe un produs alimentar, cosmetic sau de oricare alt fel este o garanție că materia vie din care a fost realizat acel produs a fost dezvoltată conform principiilor ecologice. A

ceasta înseamnă că producția a fost dezvoltată folosind metode durabile și cu echilibru ecologic, ținându-se cont de bunăstarea animalelor și de menținerea biodiversității.

Procedeele prin care se obțin produsele bio depind exact de producător, precum și de regulile și reglementările din fiecare țară. Principalele reguli pentru a obține un produs bio interzic utilizarea pesticidelor sau îngrășămintelor sintetice în producție, utilizarea substanțelor care promovează în mod artificial creșterea și organismele modificate genetic. Pe de altă parte, animalele trebuie să fie născute și crescute pe o fermă ecologică, să aibă suficient spațiu de locuit, iar numărul total de animale să fie limitat, astfel încât să nu existe supraaglomerare sau eroziune a solului. Cel puțin 95% din ingredientele unui produs trebuie să respecte standardele pentru a fi considerat bio, iar producătorul trebuie să fie certificat de agenția națională responsabilă cu procesul de audit și certificare.

Reducere TVA la produse bio

În ultimii ani, tot mai multe persoane prezintă un interes sporit pentru produsele bio, de la alimente și băuturi până la cele pentru îngrijire personală,  pentru curățenie și textile. În special, familiile cu copii și femeile se orientează spre produsele bio atât în supermarket, cât și în mediul online. Reducerea […] mai mult »

Casa Bio

Casa BIO

Conceptul de casă bio a devenit din ce în ce mai cunoscut şi la noi, deşi casele strămoşilor noştri   întruneau toate caracteristicile unei astfel de construcţii, prin natura materialelor folosite. Mare parte dintre deţinătorii unui teren pe pământ aleg să-şi construiască o casă bio sau apelează  direct la achiziţionarea unei […] mai mult »